Zwanger? Wij begeleiden je persoonlijk en professioneel

Ben je zwanger en woon je in Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk of omgeving? Dan verwelkomen wij je graag in onze praktijk. Je kunt bij ons terecht voor controles, echo’s en onderzoeken. Maar ook voor tips, adviezen en een luisterend oor.

Controles

Tijdens je zwangerschap kom je ongeveer dertien keer bij ons op controle. Rond acht weken zwangerschap vindt de eerste echo plaats. Een bijzonder moment omdat jullie dan voor het eerst het hartje kunnen zien kloppen. We bespreken met jullie het mogelijke vervolgonderzoek en daarna maken we een afspraak voor het intakegesprek. Tijdens de vervolgcontroles houden we jouw gezondheid en de groei van je baby in de gaten. In het begin zijn de afspraken rond de 4 weken maar indien je bezorgd bent of alles goed gaat kun je altijd eerder terecht. Na 25 weken worden de controles frequenter tot wekelijks op het laatst.

Echo’s

Naast de echo bij acht weken en de termijnecho tussen tien en twaalf weken kun je rond de twintigste week van je zwangerschap een 20-weken echo laten maken. Met deze echo controleren we de ontwikkeling van je baby. Ook kunnen we veel aangeboren, structurele afwijkingen opsporen. Deze echo maken we gewoon in onze praktijk. Op indicatie worden eventueel nog een groei- en/of liggingsecho gemaakt. Onze verloskundigen Hester, Monique, Caroline en Celine zijn gecertificeerd echoscopisten.

Prenatale screening

De meeste kinderen worden gezond geboren. Toch bestaat er een kleine kans op een afwijking. Om afwijkingen bij een ongeboren kind, of de kans daarop, vast te stellen kun je prenataal onderzoek laten doen. Onder prenatale screening vallen verschillende testen zoals de combinatie test, de NIPT of de SEO (structureel echo-onderzoek).

Prenatale diagnostiek

Is er een indicatie van een verhoogde kans op een erfelijke afwijking, dan kun je dit vaststellen met een vlokkentest of vruchtwaterpunctie. Deze tests bieden bijna 100% zekerheid.

Tips en adviezen

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam. Daar kunnen ongemakken uit voortvloeien.
Denk hierbij aan misselijkheid, bandenpijn en opgezette voeten. Heb je vragen over deze zwangerschapskwaaltjes?
Of wil je meer weten over gezond zwanger zijn? Bespreek het gerust! Dit kan tijdens een controle, maar je kunt ook altijd bellen.

© Copyright Verloskundig Centrum Lansingerland | ROB Reclame